Москва иска санкциите на САЩ срещу руски компании да бъдат отменени в замяна

...
Москва иска санкциите на САЩ срещу руски компании да бъдат отменени в замяна
Коментари Харесай

Русия иска от САЩ отмяна на санкциите срещу ползване на МКС

Москва иска санкциите на САЩ срещу съветски компании да бъдат анулирани в подмяна на продължение на експлоатацията на Международната галактическа станция (МКС) и след 2025 година, оповестиха ДПА и ТАСС.

" Или си сътрудничим - и тогава глобите би трябвало да бъдат вдигнати неотложно, или няма да работим дружно и ние ще разположим национални системи ", сподели ръководителят на съветската галактическа организация " Роскосмос "  Дмитрий Рогозин в Народното събрание.

Москва неотдавна сложи под въпрос присъединяване си и след 2025 година в поддръжката на 20-годишната МКС.

През април Рогозин разгласи, че страната му е почнала да построява своя собствена космическа станция.

Няколко съветски галактически компании са обект на американски наказания, наложени поради поддръжката на Москва за проруските сепаратисти в Източна Украйна, напомня ДПА.

Министерството на защитата на Съединени американски щати също така разгласи, че повече не желае да употребява съветски ракети за изстрелване на спътници.

" Роскосмос "  от своя страна изрази неодобрение, че глобите значат загуби за съветските компании на интернационалния пазар.

Ако Вашингтон остави в действие глобите, Съединени американски щати ще носят отговорността за отдръпването на Русия от МКС, заяви Рогозин на чуване пред депутатите в Държавната дума, отдадено на глобите на Запада и ограниченията за минимизиране на въздействието им върху политиката и стопанската система на Руската федерация.

По думите му Русия желае да вземе решение за " по-нататъшната орис на МКС " едвам откакто Вашингтон анулира глобите.

Рогозин заяви, че страната му е почнала построяването на първия базов сегмент от галактическата си станция, а ракетно-космическата корпорация " Енергия " ще приготви изстрелването й в период до четири години.

Шефът на " Роскомос " разясни в изявлението си, че решението на Русия за проекта МКС ще зависи в частност от това дали Съединени американски щати ще решат да запазят глобите против двете компании Ракетно-космически център " Прогрес " и ЦНИИмаш, съобщи ТАСС.

Рогозин добави, че Съединени американски щати може да изтеглят напред датата на налагане на премисляни от тях санкции против съветските ракетни изстрелвания така, че това да стане още тази година, само че по думите му " Роскосмос " е подготвен за тези наказания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР